Méhes alkotások a legkisebbektől
A Csiszár-Kovács Méhészet „Méhecske” rajzpályázatot hirdetett a Bácsalmási Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsó tagozatos diákjai között. A verseny során osztályonként a legszebb három alkotást díjazták, a nyertesek 250, 500 és 950 grammos mézzel gazdagodtak, amelyet a méhészet saját termékei közül válogattak ki. Ezek a finom mézfajták már ismerősek lehettek a gyerekek számára, hiszen egy korábbi mézkóstoló során minden alsó tagozatos diák megízlelhette őket. Erről az eseményről korábban itt beszámoltunk.

A pályázat zsűrizésében Merkovicsné Tumbász Anita rajzszakos pedagógus, Lukács Ildikó Zsuzsanna tanító és Zsivanov Dezdemóna segített a Csiszár-Kovács Méhészet csapatának. A versenyen 154 rajz készült, ami igazolja, hogy a kezdeményezés nagy népszerűségnek örvendett.




Csiszár Attila, a méhészet vezetője minden osztályban további két különdíjat is biztosított azoknak a pályamunkáknak, amelyek különösen elnyerték a tetszésüket. A díjakat Csiszár-Kovács Lejla adta át a kis művészpalántáknak.
A nyertesek a következők:
1. osztály:
- Mikó Péter (1.a)
- Varga Lotti (1.b)
- Kasza Ákos (1.a
Különdíj: Kovács Bálint(1.b), Vőneki Odett (1.b)
2. osztály:
- Schütz Zsófi (2.b)
- Méhes Maja (2.b)
- Mannhalter Izabella (2.a)
Különdíj: Sztarovits Réka (2.c), Blazsik Milán (2.c)
3. osztály:
- Kubina Levente (3.b)
- Tóth Leila (3.b)
- Weisz Blanka (3.b)Különdíj: Fábján Kolos és Lovas Ákos (3.b)
4. osztály:
- Nyári Hanna
- Németh Stella (4.a)
- Baddi Alcha Amira (4.b)
Különdíj: Serfőző Dominik (4.c), Patai Zsaklin (4.b)
D évfolyam:
- Nisóczi Flóra
- Lengyel László
- Ábel Dávid
Különdíj: Ábel Sándor
A Csiszár-Kovács Méhészet fontos célja, hogy már a legfiatalabbakkal is megismertesse a mézfogyasztás előnyeit és megszerettesse velük a természetes édesítőt. Ennek érdekében folyamatosan szerveznek figyelemfelhívó kampányokat, amelyek a mézkészítés folyamatairól és a méz egészségre gyakorolt jótékony hatásairól szólnak. Az ilyen kezdeményezések nemcsak az édesszájú gyermekeknek kedveznek, hanem hozzájárulnak a tudatos és egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez is.