November 23-án megrendeztük az első közösen szervezett eseményünket, az Udvari Koccintós Mulatságot, amely a bácsalmási Fiedler-ház hangulatos udvarán várta a látogatókat. A szabadtéri eszem-iszom és dinóm-dánom során ígéretünkhöz híven forralt borral, rétessel és kenyérlángossal kedveskedtünk a pontosan érkezőknek, és szerencsére senki sem távozott üres kézzel vagy gyomorral.
A szervezésbe minden résztvevő beleadta a magáét. A Bácsalmási Hírek szerkesztősége vállalta a forralt bor készítését, a kenyérlángos tésztájának összeállítását és a kemencék tüzeléséhez és a kültéri tűzrakókhoz a fa biztosítását, míg Boruzs Balázs finom fehérborral járult hozzá a kínálat gazdagságához. A rendezvény sikerében oroszlánrészt vállalt a Bácsalmási Kulturális Egyesület, a Máltai Szeretetszolgálat Bácsalmási Csoportja és a Magyar Vöröskereszt Bácsalmási Csoportja; készítették a mákos és túrós réteseket, gyúrták és sütötték a kenyérlángosokat, és folyamatosan ügyeltek arra, hogy minden gördülékenyen menjen. Kiemelt köszönet jár mindannyiuknak, és főként Cziczingerné Ibolyának, a Kulturális Egyesület vezetőjének, aki nélkül nem valósulhatott volna meg az esemény!











A Bácsalmási Hírek könnyedebb témákkal foglalkozó rovata, az új lendülettel hamarosan induló AlmásRobusta formáció (kiegészülve Stadler Mirellával), szintén kivette részét a munkából. Ők kínálták a vendégeket forralt borral, és bár a sütőtökös rétesük külseje nem nyerte el a „legszebb” díjat, az íze mindenkit kárpótolt.
A programokat színesítette Katona Győző Győzinger, aki kiváló talpalávalót szolgáltatott, valamint az Ugribugri Játszóház, amely kifejezetten az esemény kedvéért költöztette ki a kültéri játékait: léghokit, csocsót, asztalifocit és egyéb szórakoztató eszközöket. A rendezvény igazi különlegessége volt a Candy Caravan; náluk pattogatott kukoricát, vattacukrot, sült gesztenyét, valamint forró teát és kávét lehetett venni. Mi is megkóstoltuk a finomságaikat, és csak ajánlani tudjuk őket mindenkinek!
A rendezvény számokban is sikeres volt:
- 215 adag forralt bor,
- közel 480 adag kenyérlángos,
- közel 480 adag túrós és mákos rétes,
- 30 adag sütőtökös rétes.
Az időjárás igazán szeszélyes arcát mutatta: délelőtt egy rövid ideig hódara hullott, de délutánra csak a csípős hideg maradt, viszont a forralt bor, a kemencék és a tűzrakások meleget adtak, így senknek sem kellett fagyoskodnia. Bár a kezdésnél némi csúszás történt, amit az AlmásRobustás srácok konyhai tapasztalatlansága okozott, ez végül senki örömét nem rontotta el.
Köszönjük mindenkinek, aki részt vett, és azoknak is, akik hozzájárultak az esemény sikeréhez. Az Udvari Koccintós Mulatság remek közösségi élmény volt, és reméljük, hogy hamarosan újra találkozunk egy hasonlóan kötetlen, jó hangulatú rendezvényen!